Suositellut tulokset
  Juuri katsotut kaupat

   Black Friday 2019 Suomessa

   Paikka, josta löydät tietoa Black Fridaysta, osallistuvat kaupat, alennukset ja säästövinkit

   Shoppaile suosituimpien yhteistyökumppaniemme kaupoissa

   Milloin Black Fridayta vietetään Suomessa?

   Black Friday -ostospäivä ajoittuu tuttuun tapaan kiitospäivän jälkeiselle perjantaille, ja vuonna 2019 Black Friday -alennukset käynnistyvät 29.11. Osa yrityksistä saattaa julkaista Black Friday -tarjouksensa tai aloittaa alennusmyyntinsä jo edeltävän viikon aikana, ja jotkut kauppiaat jatkavat huikeiden alennusten tarjoamista koko viikonlopun ajan päättäen alennustapahtuman vasta seuraavana maanantaina. Pääasiallisesti Black Friday -alennukset ovat kuitenkin voimassa vain yhden päivän.

   Seuraavat Black Friday Päivämäärät

   2019 — 29. marraskuu

   2020 — 27. marraskuu

   2021 — 26. marraskuu

   2022 — 25. marraskuu

   2023 — 24. marraskuu

    

   Klikkaa tietääksesi milloin Black Friday alkaa näissä kaupoissa

   Löydä myös lisätietoa säästövinkeistä ja alennuksista

   Suosikkialennuksemme ennen Black Fridayta

   Auttaaksemme sinua säästämään paitsi rahaa myös aikaa, keräsimme kaikki suurimmat alennukset suosituimmista tuotteista yhteen paikkaan. Black Fridayn aikana diilimetsästäjämme luovat listan parhaista tarjouksista.

   Mikä Black Friday oikein on?

   Black Friday on Yhdysvalloista lähtöisin oleva huimien tarjousten alennustapahtuma, joka viimeisten 60 vuoden aikana on paisunut kansainväliseksi ilmiöksi. “Musta perjantai” -nimi syntyi mustalla kirjanpitoon merkittyjen voitokkaiden myyntipäivien lisääntyessä kiitospäivän aikaan. Alun perin tarjouksia sateli etenkin elektroniikkatuotteista, mutta Black Friday -alennukset ovat vähitellen löytäneet tiensä myös muihin tuoteryhmiin.

   Suomessa Black Friday kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta niin kauppiaiden kuin asiakkaidenkin keskuudessa, mutta alennuspäivä ei kuitenkaan vielä yllä samalle tasolle kuin Amerikassa, missä päivä on vuoden merkittävin yksittäinen ostospäivä, jonka alennuksia ihmiset ovat valmiit hamstraamaan kynsin ja hampain.

   Black Friday Suomessa

   Suomessa tämän vuosikymmenen alkupuolella yleistynyt Black Friday on vuosien mittaan vakiintunut suosituksi ostospäiväksi suomalaisillakin markkinoilla. Alennuspäivä houkutteleekin yhä useampia kauppiaita osallistumaan yhteen vuoden tuotteliaimmista ostospäivistä kausialennusmyyntien ohella. Shoppailijat ottavat osaa alennustapahtumaan yhä aktiivisemmin, ja Black Friday kasvattaakin Suomessa myynnit moninkertaisiksi tavalliseen perjantaihin verrattuna.

   Suomessa Black Friday -tarjouksia on saatavilla niin verkossa kuin fyysisissä myymälöissäkin, ja tarjouksia löytyy jopa 50 prosentin tuoteryhmä-alennuksista huimiin pakettitarjouksiin.

   Black Friday -alennukset Suomen markkinoilla

   Useimmat Black Friday -alennukset julkistetaan perjantaina keskiyöllä. Nykyään tarjouksia löytyy lähes kaikilta kaupan aloilta, mutta erityisesti elektroniikka- ja kodintekniikkatuotteet kuten matkapuhelimet, televisiot ja pelikoneet pitävät pintansa suomalaisten suosikkituotteiden joukossa. Elektroniikkakauppiaat kuten Gigantti, Power ja Verkkokauppa.com ovatkin suurimpia aktiivisia ostospäivän osallistujia Suomessa. Black Fridayn lukuisat alennukset eivät kuitenkaan missään nimessä rajoitu tekniikkatuotteisiin, vaan valtavien tarjousten joukosta löytyy muun muassa merkittäviä lento- ja lomadiilejä, laadukasta muotia ja kosmetiikkaa, huippuluokan urheilu- ja hyvinvointitarvikkeita sekä tyylikkäitä tuotteita kodinsisustukseen.

   Tarjouksia aiemmilta vuosilta

   Gigantti - PS4 + Crash Bandicoot • PlayStation 4 -pelikone ja ikivihreä Crash Bandicoot -peli - Alkuperäinen hinta 359€, alennettu hinta 255€

   XXL - Nike-tuotteet 35% alennuksella • Nike Power Fast GX 2 Tight -juoksutrikoot: Alkuperäinen hinta 59,90€, alennettu hinta 41,95€

   Aurinkomatkat - Valmismatkoja alennettuihin hintoihin • Viikon matkapaketti Meksikon Puerto Vallartaan: alkuperäinen hinta alkaen 995€/hlö, alennettu hinta alkaen 695€/hlö

   Fitnesstukku - Lisäravinteita ja pukeutumisen tuotteita -50% • Star Nutrition Whey 80 4kg -lisäravinne: alkuperäinen hinta 84,80€, alennettu hinta 42,40€

   Nelly.com - Kaikki kengät -25% • UGG W Classic Mini ll: Alkuperäinen hinta 208,95€, alennettu hinta 156,70€

   Muutama mielenkiintoinen fakta edellisestä Black Fridaysta

   Aamu

   Black Fridayn ostospiikki säilytti paikkansa perjantai-aamussa kello 10 aikaan.

   17%

   Perjantaina keskimääräinen ostosumma kasvoi edellisvuotta enemmän - huimat 17% normaalista.

   Ykkönen

   Suosituimmaksi Black Friday -alennusten tarjoajaksi nousi Gigantti ja sen huikeat elektroniikka-alet.

   Keskiyöllä

   Alennuksia etsittiin eniten myöhään torstai-iltana verkkokauppojen hiljalleen julkaistessa tarjouksensa.